Blogg

YIF vinner - om katten själv får välja

God middag. Tänkte avlägga ett litet snabbt bloggyttrande innan kvällen bjuder mig andra civila åtaganden. Ystads IF ska i kväll resa sig som fågel Fenix ur askan, när man tar emot Redbergslid i Österporthallen. Det hade varit skönt för alla inblandade. Spelarna behöver självförtroende lika akut som Björn Ranelid behöver självdistans, Pelle Käll vill nog helst av allt få en tids respit, tid att andas ut. Med Både Patrik Liljestrand och Kent-Harry Andersson entledigade från sina respektive tyska uppdrag surrar ryktena runt Ystads IF lika ettriga som små Guif-spelare. Även om de båda herrarna förnekar intresse att ta över YIF, och även om inga bud ligger på bordet, kan jag tänka mig att YIF-styrelsen gnuggar händerna i lönndom.

Linus Rasmussen är enligt oss på YA friskförklarad från sitt diskbråck, och comebackar i kväll. Det är goda nyheter! Linus är, förutom att vara en kompetent handbollsspelare, krigarsjälen personifierad. Han kan kämpa YIF ur svackan, om ryggen håller. Min oro angående Rasmussens rygg är dock stor. Diskbråck vid 26 års ålder är inget bra. Som jag nämnt tidigare tycker jag inte att kombinationen handbollsspelare/anläggare är någon hit, och har man väl fått problem med ryggen är de svåra att bli av med.
Jag håller alla tummar jag har för Linus skull i kväll.

Vad tror jag då om matchen i kväll? Hehe, jag behöver inte sitta här och tro någonting – jag råkar nämligen veta. Just det, jag vet att YIF vinner i kväll. Inte för att Linus är tillbaka eller för att Pelle Käll kanske beordrar ännu fler effektiva linjeväxlar, eller för att laget för all del vill visa hemmapubliken att man duger. Nä, YIF vinner i kväll för att min katt säger det.

Ja, det stämmer gott folk. Profeten tillika bläckfisken Paul har fått en tronföljare – katten Gonza!

I RIK-lägret är man trots Gonzas spådom optimistiska. På lagets hemsida kan man i en oansenlig avkastartikel läsa följande: Adolfsson menar att laget är väl förberett, efter mycket snack och video.
– Vi har nog tillräckligt god koll på dem nu! säger han.

Martin Adolfsson är kantspelare i RIK.

Guif leder elitserien! Och vilken form laget verkar vara i! Man totaldemolerade H43 på bortaplan, även om lundensarna stod emot betydligt bättre än YIF i fredags. Jag tycker riktigt synd om H43. Den redan från början tunna truppen är utan knäskadade Andreas Bamberg ett korthus i en orkan. Ersättaren Christoffer Fors satte i går kväll noll lägen av sex. Hualigen.

I går missade jag till mitt eget förtret två heta bundesligamatcher. Kiel slog planenligt Wetzlar med nio bollar och tog över serieledningen. Ur svenskintresse är det kul att notera att Henrik Lundström fortsätter visa god form, fyra mål när konkurrenten till vänster, Klein, bara gjorde ett. Att Andreas Palicka stod fyra minuter längre i buren än Omeyer glädjer även det. I den andra matchen i bundesliga vann Per Sandströms Hamburg över Mattias Anderssons Grosswallstadt.

När jag var i hallen i lördags och såg IFK Ystad besegra Warta fiskade jag upp informationen att IFK-spelarna Victor Nyberg och Oscar Cimmerholm ska börja blogga. Och jag har ingen aning om jag fick berätta det här.

Men det är bara bra, nu kan vi gemensamt bygga upp ett kompakt obehagligt grupptryck mot Nyberg och Cimmerholm, och pressa dem att upprätta bloggen pronto. Jag ser fram emot deras debut, trots att de har mage att våga inkräkta på mina domäner.

Jag kan inte bevista ÖP-hallen i kväll, men jag ber er att å mina vägnar hålla en tumme för YIF. Som jag redan nämnt ovan håller jag ju båda mina för Linus Rasmussen.

Blogg in, blogg out..