Blogg

Mustaschen är klar! Mustaschen är klar!

Ja, i rubriken försökte jag alltså travestera Glenn Hysén när han inför IFK Göteborgsfansen 2007 skrek att sonen Tobias var klar för klubben (Tobbe är klar!). Det var Tobbe inte, även om han blev det i sinom tid, men jag är säker på min sak.

Mustaschen är klar!
Jerry Hallbäcks alltså. Jag träffade honom i arenan i torsdags och han tog – apropå mitt tidigare blogginlägg i frågan – sig om hakan och sa: ”Det är snart november – då kommer den igen!”

Så ja, det var den hetaste grejen jag hade för dagen. Nummer två är kvällens YIF-premiär i handbollsligan. Alla har ställt sig frågan om det är bra eller dåligt att möta svenska mästaren i premiären, men frågan får den här gången ett alldeles särskilt djup eftersom det bara är en premiär för YIF – inte för gästerna. Efter denna match har Kristianstad spelat nästan en tiondel av serien!

Risken är att Karlskrona och Aranäs utöver att ha varit kanonmat blir lite av en påminnelse om att man måste springa från början i Kristianstad när man möter bättre motstånd. De brandgula har vunnit stort utan att glänsa och känslan när jag sett de båda matcherna har varit att ”Här har man bara gläntat på Aladdinasken.”

Jag jobbar lite överallt nuförtiden och gjorde en förhandsartikel på Kristianstads högernia Stig-Tore Moen Nilsen i dagens upplaga av Kristianstadsbladet. En jävligt märklig sak egentligen där Stig-Tore (som det för övrigt är helt normalt att heta på Skjervöy, en ö över 200 mil från Skåne) låg på en massagebänk under hela intervjun. Jag har aldrig tidigare gjort en intervju live där jag inte en enda gång tittat mitt intervjuobjekt i ögonen, ja, inte ens sett ansiktet på. Men jag fick se en massa tatueringar och jag fick se hur massör Ingemar Gannby hanterar en trapezius latissimus. Jag var kort sagt nöjd.

Hur som helst, där på och bredvid massagebänken uppdagas det plötsligt att killen blivit norsk mästare i skridsko. Fattar ni, vilken grej! Norsk mästare i skridsko! Johann Olav Koss och hela den baletten!

Det kändes förbannat exotiskt alltihop och mina drömmar om att en dag få bo på en avlägsen ö någonstans fick ny näring och nya bilder. Hur som helst tänkte jag här ge YIF en heads up: Se upp för Stig-Tore Moen Nilsen. Fan vad den killen kan åka skridskor.

Annars vet jag inte hur mycket nyttig information jag kan komma med här, YA:s hemsida är fullkomligt nedlusad med införmaterial och jag tror att det mesta är sagt.

En sak som YIF kanske mer än något annat ska se upp med i kväll – utöver Stig-Tore Moen Nilsens skridskoåkning – är förhastade beslut. Kristianstads kontringsspel har inte imponerat hittills i serien men YIF vill inte att det ska börja fungera här. YIF måste spela disciplinerat och med tålamod.

Framåt vill jag se ett YIF som under Jerry Hallbäck nu äntligen börjar kontra på riktigt. Det har varit ambitionen sedan Östersjön brann men ingen av YIF-tränarna de senaste tio åren har lyckats med den saken. Men jag tror på Hallbäck.

18.15 i kväll. Var där – eller var en kvadrat. (fungerar bättre på engelska).

Blogg in, blogg out.