Blogg

Nattlig summering av grinig gammal bloggare

Nog förstod jag att Sävehof skulle förlora någon match i år, men inte trodde jag att den första skulle bli redan nu, och mot Hammarby! Sävehof saknade visserligen både Johan Jakobsson och Thomas Forsberg, men resterande Partillespelare borde ändå inte ta stryk av junnisarna i Bajen. Hammarby leddes av unge niometersspelaren Anders Wiik-Rydberg. Förra året spelade han i Huddinge HK, division 2. Enligt uppgifter var han inte ens ordinarie. Det är en hyfsad utveckling…

Jag tippade Redbergslid som trea i årets elitserie, och därför börjar jag nu oroas över den kurva som lagets form börjat följa. Förlust mot Drott (som fortsätter att bara vinna på bortaplan) och landets tidningar bråkar om vem som kan ange lägst räddningsprocent på RIK:s målvakter. Man kan slå fast att den landar på pluralis men säkerligen inte på tvåsiffrigt. Målvaktsposten kan bli RIK:s akilleshäl i år. Sedan hade laget gynnats av att få Nacor Medina skadefri. Han gör ändå sina 150 mål på en säsong.

Det var Lundaderby i Fofs arena i förrgår och Sjöbokillen Linus Persson i Lugis mål blev matchhjälte. Lugi har kommit in i en av lagets berömda winning streaks, med fem raka segrar. Den Svarta Geten (Johan Zanotti) var märkbart belåten och menade att det var den första matchen, med honom som tränare, som laget körde på hela matchen. Tyvärr är ju Lugi minst lika känt för sina losing streaks. Ena dagen kan man slå topplagen i elitserien, nästa dag kan man ta stryk av Vinco. Eller…nåja.

Och vilken tyngd det ligger i bedriften att besegra H43 kan man bara fortsätta spekulera i. Efter att ha inlett i dur och chockat alla  (inklusive YIF) spelas sången om H43 numera i mörkaste moll, a la Frederic Chopins preludier, eller varför inte en blues, för att alludera en aning på kulören på lagets matchställ. H43 kan snart nudda botten med tårna.

IFK Ystad förlorade oskulden i allsvenskan genom att tappa sin första poäng i mötet med OV Helsingborg. Tränare Robert ”Robban” ”Knirr” Andersson hade ett lite roligt uttalande i YA:s referat dagen efter matchen. ”Vi förlorade målvaktsmatchen. Vi förlorade försvarsmatchen och anfallsmatchen”. Starkt av laget att då ändå få en poäng. Jag undrar vilken match det var de vann för att få den poängen. Coachmatchen kanske?

Nä, nu bär det av mot vackrare nejder. Mot horisontellt ryggläge och rosa drömmar. John Blundland. Ni får ursäkta ifall jag verkat lite kort och grinig i dag. Det har med min uppkörning i tisdags att göra och mer vill jag egentligen inte berätta i den saken. Låt mig bara få uttala en förbannelse över initialerna G. H. på Vägverket och be honom att högaktningsfullt men våldsamt stoppa upp sin högerregel i det som Greger på brandstationen i Nilecity refererar till som ”Mumindalen”.

Jag lovar att vara på bättre humör imorgon.

Blogg in, blogg out..